31 ste etappe zaterdag 13 juli Carcassonne Saint Pos de Thomiéres

31 ste etappe zaterdag 13 juli Carcassonne Saint Pos de Thomiéres


Heerlijk geslapen in ons appartement vannacht. We hadden gisteren lekker pasta met zalm gemaakt en daar was nog wat van over en het was de bedoeling om dat vandaag als lunch mee te nemen. Vannacht om twee uur werd ik wakker en ik had honger…. dus… nou ja de pasta is zeg maar eh een beetje op…..
Ietsje later op pad dan gepland. Het eerste stuk de stad uit gaat niet lekker.
Ik moet langs een héle drukke weg en het voelt niet safe. De auto’s scheuren echt vlak langs me en er lijkt geen eind aan deze rotweg te komen.
Dan mag ik linksaf en zit meteen tussen de wijngaarden en is de stilte weer oorverdovend.
Wat een contrast. De lieve kleine dorpjes volgen elkaar op en het lijkt een makkie te worden vandaag.
Maar dan begint de eerste col en die is ‘slechts’ 1100 meter hoog maar wel 12 km lang! Er lijkt weer eens geen eind aan te komen, tussen de bomen door en langs diepe ravijnen het is hier weer een totaal ander landschap.
Al met al moet ik vandaag weer stevig doorfietsen en kom ik uiteindelijk in het dorpje Saint Pos de Thomiéres aan .
Ik stuur Petra de locatie door en zoek alvast een plekje op de plaatselijke camping. Als Petra aankomt heeft ze al boodschappen gedaan dus het avond eten is al geregeld.
Natuurlijk zit er weer een zwembad bij, dus we gaan eerst ff zwemmen en zetten later pas de koepeltent op.
We slapen heerlijk op een megaluchtbed dat is wel ff iets luxer dan mijn lichtgewicht matrasje waar ik normaal op slaap.
Morgen weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *