23ste etappe 3 juli Arrens- Marsous Saligos

23ste etappe 3 juli Arrens- Marsous Saligos

Vandaag de Tourmelet!
Ruim 2000 meter hoog en 28 km klimmen maar eerst nog een kleinere col. Ik vervang eerst mijn achterremblokjes, dat gaat prima. Vervolgens zijn m’n voorremmen aan de beurt, die ook vervangen moeten worden. Gelijk maar even doen.
Het boutje waar de blokjes mee vastzitten, daar is geen beweging in te krijgen!
Ik wil niet meer kracht zetten anders breekt het boutje af!
Ik besluit naar een fietsenmaker te gaan in de volgende grote stad. Als ik op de kaart kijk fiets ik daar straks bovenlangs dus hoef ik alleen maar even af te dalen naar het stadje en dan de fietsenmaker op te zoeken.
Dat lukt, ik moet alleen een uur wachten voordat hij opengaat.
Om 14:00 stap ik binnen, en jawel bij de monteur breekt het boutje…, die hij er vervolgens uitboort en vervangt door een splitpen. Om 16:00 uur fiets ik met nieuwe voorremblokken eerst maar richting supermarché.
Ik eet wat op het parkeerterrein en besluit naar één van de kleine dorpjes vóór de Tourmalet te fietsen en daar zoek ik een camping op.
Ik eet vandaag noedels en ga daarna vroeg slapen en droom over de Tourmalet.

Filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *