19de Etappe Naverrenx Saint-Jean-le-Vieux 58 km 1058 hoogtemeters

19de Etappe Naverrenx Saint-Jean-le-Vieux 58 km 1058 hoogtemeters

19de Etappe Naverrenx Saint-Jean-le-Vieux 58 km 1058 hoogtemeters

Vandaag is het zover: ik ga de Pyreneeën in! Ik heb er gisteren al een glimp van opgevangen, niet meer, daar was het te mistig voor. Ik kruip verwachtingsvol de tarp uit …maar helaas, ik realiseer me dat ik de Pyreneeën pas echt ga zien als ik er middenin zit! Het belooft een zware etappe te worden. De start is de Col D’Osquich van 500 meter hoog met een paar stukken van 8 % maar ook veel van 6%. Geen makkie maar te doen. Het is een hele mooie afdaling, mooie bochten en een goed wegdek. Zo is afdalen echt leuk om te doen.
Vervolgens ga ik richting de andere col die vandaag op mijn pad komt nl
Col de Gamia ook weer twee uitroeptekens(dat geeft de zwaarte aan) en ik zie het begin al!
Het doet me denken aan de Keutenberg qua hellingpercentage
(volgens Garmin 18 % /19 %)
Het is niet normaal zo steil en het gaat maar door, wat een kuitenbijter!
Ik moet staan op de pedalen en probeer een ritme te vinden maar dat lukt niet echt.
Hier zie ik een plekje in de schaduw ik móet stoppen! Het zweet gutst echt van me af,m’n hoofd bonkt, ik wacht even tot mijn hartslag weer een beetje normaal is en ga weer verder. Het gaat ietsje beter maar het is ook wat vlakker hier, anders had ik nooit opnieuw op kunnen stappen.
Ik stop nog 3 keer op deze killercol.
De laatste kilometer, er zijn geen schaduwplekken meer. Ik rijd in de volle zon maar ik ga het halen! Ik kom boven! De Garmin piept rechtsaf slaan, de route beschrijving zegt rechtsaf naar hotel. (Ik heb mezelf een lekker glas koude cola beloofd?)
Ik kijk naar rechts en zie nóg een heel stijl stuk! Ik dacht dat het klaar was maar mag nog 100 meter klimmen maar dan ben ik er. Ik zet m’n fiets tegen de muur, loop het terras op met m’n helm nog op en daar zitten de hotelgasten in hun beste pak uitgebreid te lunchen.
Ik zie er uit alsof ik net in de vijver gelegen heb, een kop nog rooier dan m’n shirtje en als ik m’n helm afzet komt daar ook nog een golf zweet uit lopen.
Het wordt even stil op het terras, er worden wat wenkbrauwen opgetrokken.
Na 10 minuten! komt eindelijk iemand een bestelling opnemen (ik heb zo’n dorst!!). Ik bestel een cola en na nog eens 10 minuten heb ik hem eindelijk voor me staan. Heerlijk!!
Ik drink hem in een keer leeg vraag de rekening en daarna rijd ik bergafwaarts.
Op zoek naar een camping want het is weer mooi geweest vandaag.
Ik val in slaap onder een boom,wordt wakker, doe nog een vakantiewasje en val weer in slaap.
Nog even bellen met het thuisfront,
nudels gegeten.
En weer slapen, morgen weer een dag.

Filmpje

Eén gedachte over “19de Etappe Naverrenx Saint-Jean-le-Vieux 58 km 1058 hoogtemeters

  1. Oh My God, Wim …. wát een beproevingen, jongen !

    Met elke etappe wordt onze bewondering groter ;
    denk bij al deze ontberingen maar aan je lieve Petra,
    dat geeft je vast extra kracht !

    Hou vol, hou vol, Gigant uit Middenbeemster !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *